De Elkadisia telt 2 groepen 7. Zo heb je groep 7A waar juffrouw Esma les geeft aan 25 leerlingen en groep 7B waar juf Veroniek les geeft aan 23 leerlingen.

De vakken die worden onderwezen worden:

• De zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en matuur) bieden wij geïntegreerd aan met de methode ‘Blink’
  • Begrijpend lezen vanuit de methode “Nieuwsbegrp”.
  • Beeldende vorming en muziek vanuit de methode “Art of Salam”.
  • Schooltuinen hebben de kinderen in groep 7 tot december.
  • Bewegingsonderwijs (gym) wordt aan de meisje en jongens apart aangeboden. We hebben voor beide groepen een mannelijke en vrouwelijke gymleerkracht. De leerlingen gymmen 2 keer per week een uur. De jongens op woensdag en vrijdag en de meisjes op dinsdag en vrijdag.

In elke klas zijn chroombooks aanwezig waarop kinderen kunnen werken. In groep 7 kunnen kinderen oefeningen ook digitaal doen. Als school werken we met “Oefenweb”. De kinderen maken elke week 100 opgaven per onderdeel (Taalzee, Rekentuin en Words and birds). Dit maken de kinderen thuis als huiswerk.